پارچه فیلامنت یا فلامنت آبی
فیلامنت

فلامنت درست است یا فیلامنت؟

پارچه ها در امروزه یکی از اجزای جدا ناشدنی از زندگی هستند و به دلیل اینکه موارد استفاده، روش تولید، مواد بکار رفته و غیره در آنها بسیار متنوع است، دسته بندی های گوناگونی را شامل می شوند. فیلامنت که به آن فلامنت هم گفته می شود یکی از پارچه های پر استفاده است.

این پارچه با اینکه اغلب از الیاف مصنوعی تولید می شود باز هم پارچه ای محبوب است و این امر به خصوصیات و ویژگی های آن باز می گردد. پارچه های مصنوعی در کنار مزایای خود مانند ارزان قیمت بودن، یک سری معایب را نیز دارا هستند که باعث می شود نسبت به پارچه های طبیعی کم تر طرفدار داشته باشند.

اما داستان فیلامنت کمی متفاوت است. برای فهمیدن این امر ابتدا باید بدانیم که تفاوت پارچه های طبیعی و مصنوعی چیست.

فیلامنت مصنوعی است یا طبیعی؟

یکی از اصلی ترین دسته بندی ها در پارچه ها بر اساس جنس آنها است. اما این نوع دسته بندی چگونه صورت می پذیرد؟ در واقع جنس پارچه از الیاف تار و پودی که به هم بافته می شوند، تعیین می شود. از از آنجایی که ممکن است جنس تار و پود متفاوت باشد، جنس پارچه نیز ممکن است ترکیبی باشد.

بر اساس الیاف بکار رفته در تولید پارچه، یک دسته پارچه هایی هستند که کاملا از الیاف طبیعی دوخته شده اند. این الیاف طبیعی ممکن است گیاهی (مانند پنبه) یا حیوانی (مانند پشم) باشند.

دسته دوم پارچه هایی هستند که الیاف آنها از مواد شیمیایی تولید می شود؛ به همین دلیل مصنوعی محسوب می شوند. نمونه های معروف پارچه های مصنوعی شامل پلی استر، ریون و نایلون و هر کدام در کنار معایب، مزایای مخصوص بخود را دارند.

دسته سوم هم الیاف مصنوعی و هم طبیعی در تولید آنها بکار رفته است. درصد هر کدام از الیاف استفاده شده در دوخت، با توجه به نوع مصرف پارچه متفاوت است.

فیلامنت به دسته سوم تعلق دارد اما معمولاً به عنوان یک پارچه مصنوعی شناخته می شود؛ زیرا درصد الیاف فیلامنت که خود مصنوعی هستند در آن بیشتر می باشد. در تولید این پارچه علاوه بر الیاف فلامنت، از الیاف طبیعی مانند پنبه و ویسکوز استفاده می شود.

تغییر در میزان الیاف در پارچه مشخصاً خواص آن را تغییر می دهد. به عنوان مثال در پارچه فلامنت هر چه درصد الیاف فیلامنت بالاتر باشد، پارچه نرم تر و لطیف تر خواهد بود. بله! این الیاف در عین مصنوعی بودن به پارچه نرمی و لطافت می بخشند. اما پارچه پنبه نیز نرم و لطیف است، مگر نه؟

دلیل محبوبیت فیلامنت چیست؟

شاید از خود بپرسید فیلامنت هم که مانند پنبه نرم و لطیف است پس چه لزومی به خرید پارچه پنبه ای وجود دارد؟ این دو پارچه هر دو از نرمی و لطافت قابل توجهی برخوردارند. اما فیلامنت با شستشو دچار آب رفتگی نمی شود.

این پارچه همچنین ضد قارچ است و در طول زمان رنگ خود را از دست نمی دهد. در صورتی که پنبه در مقابل شتسشوی آب حساس است و باید نکاتی را به هنگام شستن آن رعایت کرد.

از آنجایی که فیلامنت بیشتر از الیاف مصنوعی تهیه شده است، معمولاً قیمت پایین تری نیز نسبت به پارچه پنبه دارد. همچنین پارچه مقاومی است و دچار پارگی، پوسیدگی یا تغییر اندازه نمی شود؛ بنابراین می توان تا مدت ها بدون نیاز به خرید پارچه جدید از آن استفاده نمود.

مصارف پارچه فیلامنت

با وجود اینکه لباس های تولید شده از الیاف مصنوعی برای پوشیدن در تابستان و هوای گرم مناسب نیستند، ساختار فیلامنت به گونه ای است که هوا در میان الیاف آن به خوبی جریان می یابد و باعث ایجاد عرق و عوارض پوستی نمی شود. به همین دلیل پارچه مناسبی برای دوخت لباس های مردانه، شورت، لباس های ورزشی و لباس های راحتی می باشد.

اما مصارف این پارچه به موارد بالا محدود نمی شود و به عنوان مثال به دلیل مصنوعی بودن ارزان قیمت بوده و در محیط هایی مانند بیمارستان که به منظور رعایت بهداشت، هر چند وقت یکبار باید لباس ها تعویض گردند نیز برای استفاده گزینه مناسبی می باشد. استفاده از لباس فیلامنت هم برای کارکنان و هم برای بیماران مزایایی را به همراه خواهد داشت.

فیلامنت قابل تجزیه در محیط است و این نکته خرید آن را برای افرادی که برای محیط زیست اهمیت قائل هستند، ضروری می سازد. البته غیر از دوخت انواع لباس می توان از آن برای دوخت ملحفه، روتختی، زیر انداز، پرده و … استفاده کرد.

فیلامنت حساسیت زا نیست و به همین دلیل در زمان استفاده از آن به عنوان رو انداز و ملافه با مشکل مواجه نخواهید شد. فیلامنت با داشتن سطحی نرم و لطیف، قیمتی به صرفه در کنار مزایای گفته شده، یکی از پارچه های محبوب در صنعت می باشد و به دلیل همه کاره بودن آن به شکل گسترده ای تولید می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

contact_phone
تماس با ما